- 300 grams d'arròs
- 150 grams de xampinyons
- 125 grams de formatge parmesà ratllat
- 90 grams de mantega
- 1 litre de brou de pollastre o verdures
- 1 o 2 cebes
- Oli d'oliva
- Julivert
- Pebre negra
- Sal
Preparació:
Posem a escalfar el brou per tenir-lo calent quan el necessitem.
Netegem els xampinyons i els tallem a làmines o bé ben petits, com preferim fer-ho.
Pelem i piquem la ceba a trossos ben petits. En una paella on haurem posat i escalfat oli, posarem la ceba que anirem fent a foc lent. Afegirem també un pols de sal.
Un cop daurada la ceba, és hora de tirar els xampinyons també trossejats que anirem saltejant i rectificarem amb sal i pebre.
Quan ceba i bolets estiguin tous, afegirem l'arròs que deixarem un parell de minuts al foc sense deixar de remenar, ja que si no se'ns enganxaria.
Anirem afegint el brou. La forma correcte de fer-ho es afegint-t'ho poc a poc. Un parell de cassos cada vegada, deixant que es consumeixi a foc mig-lent fins que el suc s'hagi consumit, moment en el que tornarem a afegir un parell de cassos i així repetidament. Acabarem amb aquesta operació quan l'arròs estigui tendre. Si ens fes més falta brou i s'hagués acabat, afegiríem aigua.
Quan l'arròs estigui al punt, ho retirem del foc i afegim la mantega i el formatge parmesà ratllat. Ho movem tot perquè es barregi el millor possible i es faci una pasta cremosa amb l'arròs.
Només resta posar-ho en un plat i tirar per sobre el julivert picat.