Etiquetes

Estofat de popets amb patates i xocolata

 

Ingredients

  • 400 g de popets 
  • 4 o 5 patates
  • oli
  • 2 cebes
  • julivert trinxat
  • sal
  • 1 fulla de llorer
  • tomàquet fregit
  • 1/4 l de vi ranci
  • 3 alls
  • 30 g de xocolata

Per començar, en un paella amb oli fregirem l'all. Un cop daurat, traurem l'all i el reservarem per a més endavant. Ara posarem la ceba tallada ben petita a fregir.

Quan estigui ben daurada afegirem els popets que també daurarem i els deixarem a part un cop fets.



Amb l'oli de la paella i la ceba, hi afegirem el llorer, el julivert, el pebre i el tomàquet. Ho deixarem coure. Quan estigui gairebé fet, afegirem el vi ranci i farem que torni a coure.

Afegirem els popets, el brou i les patates tallades a trossos.


Abans de començar la cocció, farem una picada amb el morter amb els alls fregits i la xocolata. Després posarem una mica d'aigua i remenarem bé abans d'afegir-ho a la paella.


Farem una cocció d'uns vint minuts fins a que la patata estigui al seu punt. Rectificarem de sal si cal i  ho servirem.