Ingredients:
- 1/2 quilo de "Chocos" o sèpia
- 4 o 5 bosses de tinta de sípia negre
- 400 grs de gambes pelades i cuites
- 1/2 quilo d'arròs
- 1 litre de brou de pollastre o verdures
- Tomàquet fregit
- 1 pebrot vermell
- 1 o 2 cebes
- 2 o 3 alls
- oli
- sal
- safrà
De paelles hi ha de molts tipus i maneres diferents de fer. Nosaltres els diumenges en fem una al nostre gust que aquí la detallo.
En un casso posem a escalfar el brou per tenir-lo calent quan ens calgui (a foc lent).
A la paella, posarem a fregir primer l'all fins a daurar-se i tot seguit la ceba que haurem tallat ben petita.
Un cop daurada la ceba, afegim la sèpia
Un cop daurada també la sípia o els "chocos", afegirem el pebrot vermell tallat a tires.
Quan el pebrot comenci a posar-se tou, afegim la tinta de sípia negra.
Després de sofregir-ho uns 2 o 3 minuts més, afegim el tomàquet fregit.
Ho tornarem a sofregir i quan el tomàquet es redueixi, afegim l'arròs.
Després d'uns 3 o 4 minuts en que haurem anat remenant l'arròs perquè no s'enganxi, afegirem la meitat del brou. Rectificarem de sal i barrejarem bé perquè l'arròs no quedi enganxat. Acabarem de posar la resta del brou.
Haurà d'anar bullint durant uns vint minuts, però haurem d'anar provant la duresa de l'arròs per fer-ho bullir més o menys fins que estigui al nostre gust. Acabat, servir.