Etiquetes

Besuc al forn

Ingredients:

  • 3 besucs
  • 4 patates
  • 3 cebes
  • 1 o 2 llimones
  • 1 o 2 gots de vi blanc
  • 1/2 litre de brou de peix
  • Oli, sal i pebre negre (julivert si es desitja).

Preparació:

Mentre posem a escalfar el forn, en una olla posarem a bullir les quatre patates. A mitja cocció, uns 10 o 15 minuts, les retirarem del foc.


En una safata del forn, posarem una base de ceba tallada a rodanxes després d'haver ruixat la base amb oli.


Sobre la ceba, hi posarem les patates tallades també a rodanxes.


Tot seguit posarem els 2 gots de vi blanc i posem la safata al forn durant 5 o 10 minuts perquè s'evapori l'alcohol. Després hi afegirem el brou i tornarem a posar-ho al forn perquè arranqui el bull.
Ara és quan posarem els tres besucs als que haurem fet dos talls al llom. Dins d'aquests talls, haurem posat mitja rodanxa de llimona.
Després d'afegir sal, pebre negre i un raig de llimona per sobre dels besucs (i julivert si ens agrada), tornarem la safata al forn. 


Un cop passats 15 o 20 minuts (podem anar vigilant la cocció) el besuc ja estarà al punt.


Posar en un plat i servir.