Ingredients:
- 1/2 quilogram d’arròs
- 1 ceba
- 1 o 2 pastanagues
- 1 gra d’all
- 3 tomàquets
- 8 cors de carxofa
- 160 g de mongeta tendra
- Julivert picat
- Pebre negre
- Pebre vermell
- Sal
- Oli d’oliva extra verge
- 1 litre de brou de verdures (afegirem aigua si cal)
Incorporar l’all picat i sofregir 3 minuts. Afegir el julivert picat i sofregir 1 minut.
Escaldar el tomàquet, pelar-lo, treure-li les llavors i tallar-lo en macedònia (daus petits). Afegir el tomàquet a la paella, condimentar amb sal, pebre negre i pebre vermell i sofregir fins que el tomàquet hagi perdut tota l’aigua i quedi un sofregit melós i homogeni.
Mentrestant, posar a escalfar el brou vegetal (posar-ne una mica més del que necessitarem) i deixar-lo reduir una mica. Aproximadament necessitarem 3 cops la quantitat d’arròs. Tenir-ne una mica més a mà per si veiem que ens en fa falta més durant la cocció de l’arròs.
Tallar els cors de carxofa a quarts o octaus i netejar i tallar les mongetes tendres a trossos de 3 o 4 centímetres. Afegir els trossos de carxofa i mongeta tendra a la paella, barrejar-los bé amb el sofregit i coure 5 minuts.
Incorporar l’arròs i saltar-lo durant 2-3 minuts fins que veiem que es torna translúcid. Ha de quedar ben impregnat de l’oli del sofregit.
Afegir el brou de verdures i coure a foc viu durant uns 16 minuts. L’arròs no s’hauria de remenar gaire, sobretot si volem que es faci socarrat. Per tal que no s’enganxi en excés, podeu sacsejar la paella per les nanses. L’arròs ha de quedar al dente, un pèl dur. En total són uns 16-18 minuts en funció de l’arròs que fem servir.
A mitja cocció, tastar l’arròs i corregir la condimentació si fes falta.
Apagar el foc, i deixar reposar l’arròs de carxofes i mongetes tendres 5 minuts abans de servir-lo.