Etiquetes

Risotto a la parmesana


Ingredients:

  • 1/2 kgr. d'arròs (millor del tipus d'arbori)
  • 1 l de brou de verdures (es podria fer amb aigua)
  • aigua
  • 250 grs. de formatge rallat parmesà
  • 1 ceba
  • mantega
  • orenga
  • sal

Preparació:
Posarem al foc un parell de cullerades de mantega.
Un cop desfeta la mantega, afagirem la ceba que haurem trinxat ben petita.
La farem sofregir fins que estigui daurada.
Ja amb la ceba daurada, hi afagirem l'arròs per torrar-lo una bona estona.
Un cop torrat, hi afagirem un mig litre de brou (o aigua si no en tenim) i esperarem que comenci a bullir. Hi afagirem també una cullera de postre d'orenga.
Ara hi posarem el formatge parmesà rallat i ho remenarem fins que es dissolgui.
Acabarem d'afegir la resta de brou (o aigua) i no pararem de remenar perquè no s'enganxi.
Tindrem que anar afegint aigua mentre vagi bullint perquè l'arròs es vagi fent fins arribar a la textura desitjable (al dente o passadet).
Un cop tinguem l'arròs al punt que desitgem, deixarem que el suc es consumeixi.
Ja tenim el risotto a la parmesana llest per servir.