1 kg. de patates
300 grs. de farina
1 ou
sal
Preparació
Posarem a bullir les patates en aigua abundant amb sal. El temps que triguen a estar cuites varia en funció de la mida i qualitat de la patata. Per saber si estan cuites, la millor manera és punxar-les amb un ganivet i poder arribar al centre de la patata sense dificultats. Si costa punxar-la, encara no està cuita. Per garantir que bullen totes al mateix temps, va bé que siguin totes de la mateixa mida.
Un cop bullides, les pelem i amb l'ajuda d'una forquilla les aixafem i les deixem fetes puré.
300 grs. de farina
1 ou
sal
Preparació
Posarem a bullir les patates en aigua abundant amb sal. El temps que triguen a estar cuites varia en funció de la mida i qualitat de la patata. Per saber si estan cuites, la millor manera és punxar-les amb un ganivet i poder arribar al centre de la patata sense dificultats. Si costa punxar-la, encara no està cuita. Per garantir que bullen totes al mateix temps, va bé que siguin totes de la mateixa mida.
Un cop bullides, les pelem i amb l'ajuda d'una forquilla les aixafem i les deixem fetes puré.
Posem el nostre puré a una superfície plana, i afegim la
farina. Fem un volcà amb la farina i posem al mig del forat del volcà l'ou i un
grapadet generós de sal, i comencem a barrejar tots els ingredients, fins
obtenir una bola.
Dividim la nostra bola en porcions, i a cadascuna
d'aquestes porcions li donarem forma allargada i rodona.
Tallarem tots els cilindres obtinguts en trossos petits,
que finalment seran els nostres nyoquis.
Posem una olla amb abundant aigua salada a bullir, i anirem
afegint els nyoquis per tandes, millor no fer-ho tots de cop, i a mesura que
vagin pujant a la superfície els anem retirant amb una escumadora.
Dues possibilitats per salses d'acompanyament:
a) salsa quatre formatges.
b) tomàquet natural sencer fregit amb alfàbrega i gambes a la planxa
Dues possibilitats per salses d'acompanyament:
a) salsa quatre formatges.
b) tomàquet natural sencer fregit amb alfàbrega i gambes a la planxa