Etiquetes

Cua de bou o vedella


Ingredients:
  • 1,5 quilograms de cua de bou o vedella
  • 1 ceba gran
  • 3 pastanagues
  • 1 pebrot vermell
  • 1 porro
  • 2 dents d’all
  • ¾ litre de vi negre
  • ½ litre de brou de carn o aigua
  • 2 fulles de llorer
  • 5 grams de gingebre
  • Sal, pebre i farina per arrebossar
Preparació:
Posem sal i pebre a la cua de bou o vedella. Els enfarinem i els posem a daurar a una paella amb quatre o cinc cullerades d’oli d’oliva.
Quan estiguin daurats trèiem la carn i posem en el mateix oli el porro, la ceba, els alls (pelats i sencers) i el pebrot vermell, nets i tallats a trossos no molt grans.
Afegim el llorer amb el gingebre i les pastanagues netes i en llàmines.
Deixem uns minuts fins que les verdures s’estovin. Ajustem de sal.
Incorporem la cua de bou i el cobrim amb el vi negre i el brou.
Quan arrenqui a bullir, treiem l’espuma, tapem l’olla o caçola i ho deixem coure a foc lent unes tres hores.
Provem com està de sal i que la carn estigui prou tendre i feta (té que separar-se de l’os).
Treiem la cua de bou i ho posem a una font o plats per servir-ho. La salsa la passem per un xino o per la batedora. Té que quedar una salsa espesseta i brillant. Si no tingués prou consistència es podria reduir en un bol al foc.
Cobrim la cua amb la salsa i hi posem un acompanyament (pastís de patata i mongeta tendra com a la foto, patates fregides, patates al forn, ...).