Ingredients:
- 1,5 quilograms de cua de bou o vedella
- 1 ceba gran
- 3 pastanagues
- 1 pebrot vermell
- 1 porro
- 2 dents d’all
- ¾ litre de vi negre
- ½ litre de brou de carn o aigua
- 2 fulles de llorer
- 5 grams de gingebre
- Sal, pebre i farina per arrebossar
Preparació:
Posem sal i pebre a la cua de bou o vedella. Els enfarinem i els posem a daurar a una paella amb quatre o cinc cullerades d’oli d’oliva.
Posem sal i pebre a la cua de bou o vedella. Els enfarinem i els posem a daurar a una paella amb quatre o cinc cullerades d’oli d’oliva.
Quan
estiguin daurats trèiem la carn i posem en el mateix oli el porro, la ceba, els
alls (pelats i sencers) i el pebrot vermell, nets i tallats a trossos no molt
grans.
Afegim el
llorer amb el gingebre i les pastanagues netes i en llàmines.
Deixem uns
minuts fins que les verdures s’estovin. Ajustem de sal.
Incorporem
la cua de bou i el cobrim amb el vi negre i el brou.
Quan
arrenqui a bullir, treiem l’espuma, tapem l’olla o caçola i ho deixem coure a
foc lent unes tres hores.
Provem com
està de sal i que la carn estigui prou tendre i feta (té que separar-se de l’os).
Treiem la
cua de bou i ho posem a una font o plats per servir-ho. La salsa la passem per
un xino o per la batedora. Té que quedar una salsa espesseta i brillant. Si no
tingués prou consistència es podria reduir en un bol al foc.
Cobrim la
cua amb la salsa i hi posem un acompanyament (pastís de patata i mongeta tendra
com a la foto, patates fregides, patates al forn, ...).