Etiquetes

Panellets de pinyons i de coco


Aquest any la Marina es ha fet uns panellets exquisits per la diada de Tots Sants. Veiem com ho ha fet.

Ingredients:
  • 250 grs d'ametlles en pols
  • 180 grs de sucre
  • 150 grs de coco en pols
  • 2 ous
  • aigua si cal
Preparació:
Pre-escalfar el forn a màxima potència perquè, quan acabem de fer els panellets, estigui ben calent.
Per fer el massapà, posar en un bol l’ametlla en pols, el sucre i l’ou i amassar fins aconseguir una massa compacta, homogènia, modelable i que no s’enganxi als dits. Si costa compactar la massa i veiem que ens falta humitat afegir una mica d’aigua poc a poc.

 













El massapà estarà a punt quan la massa deixi d’enganxar-se als dits. Deixar-lo reposar un mínim de 30 minuts embolicat amb paper film perquè no s’assequi.













Dividir el massapà en tants trossos com tipus de panellets diferents vulguem fer. Per una porció d’uns 200 grs de massapà surten uns 12 panellets.













Panellets de pinyons:
Fer boles amb el massapà, passar les bolet per ou batut i enganxar-hi els pinyons pressionant-los amb les mans. Si costa que s’enganxin els pinyons, mullar les mans lleugerament amb aigua i repetir l’operació. Així no es quedaran enganxats els pinyons a les mans i en canvi sí s’enganxaran al panellet.













Un cop fetes les boles, pintar els panellets de pinyons amb rovell d’ou i enfornar al grill del forn durant un parell de minuts aproximadament, fins que estiguin rossos.
















Panellets de coco:
Afegir coco ratllat al massapà i tornar a amassar fins homogeneïtzar.













Fer boles i donar-los forma rodona amb les mans plenes de coco ratllat, per tal que també s’enganxi coco ratllat per sobre.













Enfornar al grill del forn durant 1 minut aproximadament fins que estiguin rossos.