Etiquetes

Pastís de salmó

Un pastís de salmó molt fàcil de fer per una diada especial.

Ingredients:
  • 3 cabdells
  • 3 paquets de surimi
  • mahonesa
  • pa de motlle
  • 300 grs. de salmó fumat
  • 2 ous
  • caviar o succedani 
Preparació:
Agafarem els cabdells i després de treure les fulles dolentes i rentar-los, el tallarem molt petit, gairebé com si fos ratllat. Farem el mateix amb el surimi i amb la clara dels dos ous que haurem bullit abans.














Posarem en un vol o olla petita, els cabdells, el surimi i la clara d'ou que haurem trinxat, afegirem mahonesa i ho remenarem molt bé perquè quedi ben barrejat.











Agafarem un motllo i el cobrirem amb paper film. Sobre el fons i les parets del motllo i posarem el salmó fumat mirant de deixar que sobresurti una mica del marge superior.














Agafarem llesques de pa de motllo (si no encaixen bé al motllo, en tallarem el tros que calgui), i hi estendrem mahonesa per les dues cares. Al motllo posarem una base de pa de motllo i acte seguit farem una capa amb la barreja de cabdells, surimi i clara d'ou.












Anirem fent capes alternatives de pa de motllo i la barreja que tenim. L'alçada ideal son tres pisos de pa de motllo i dos de la barreja. La darrera de pa de motllo només hi posarem mahonesa a la part que està en contacte amb la barreja, no la que serà la base del pastís.











Un cop fet el farciment, la resta de salmó que sobresurt del motllo, el farem reposar sobre el pa de motllo o pastís. Ho tapem tot amb paper de film per posar-ho a la nevera per deixar-ho reposar un parell d'hores.










Un cop passat aquest temps, ja fresc de la nevera, traiem el paper film de la base del pastís i amb molt de compte girem el motlle sobre una safata. Acabem de retirar el paper de film de la resta del pastís.











Per guarnir el pastís, tenim moltes opcions, en aquest cas he triat fer-ho ratllant el rovell dels ous i afegint el succedani de caviar.